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SWIMMING POOL  TECHNICAL ADVISORY COMMITTEE (TAC) 
  
DS 2017-070 by John (JC) Centera of Aquatic Design Services, LLC 
  
 Question: Is the grout line allowed to be included in the measurement of a 1”x 1” tile installed on a 
commercial pool per section 454.1.2.1, when the tile is sold and distributed as 1” x 1”? 
  
Answer: Yes, as per the definition of the term “Nominal” of section 202 of the 2014 FBC, Building and 
the 2017 FBC, Building, the grout line can be included when meeting the 1”x 1” tile requirements set 
forth in section 454.1.2.1 if the tile is sold and distributed as 1”x 1” nominal or trade size tile. 
  
   
PRODUCT APPROVAL PROGRAM OVERSIGHT COMMITTEE (POC) 
  
DS 2017-072 by Chris Birchfield of Global Fireproof Solutions, Inc. 
  
 Question 1: Do the products listed above fall within the scope of Rule61G20-3?  
  
Answer: No, the products in question are not elements of the building envelope or structural 
frame and, therefore, fall outside of the scope of the state product approval pursuant to Rule 
61G20-3, F.A.C.  However, the products in question are subject to review and approval at the 
local level. 

 


